06-42611333

VanZelfsprekend geluk bestaat!

Vorige week was het de ‘Dutch week of Happiness’. In ieder geval in Eindhoven. En gisteren was het de ‘Internationale dag van het geluk’.

Voor veel mensen een extra inspiratie even bij geluk stil te staan, er over na te denken en in het gelukkigste geval misschien zelfs te voelen.

Ik liet mij inspireren iets te schrijven ten behoeve van mijn eigen geluk en om wellicht een bescheiden bijdrage te leveren aan dat van jou.

Dat geluk geen vanzelfsprekendheid is, wordt vaak beweerd. Ik durf te stellen dat vanZelfsprekend geluk bestaat!

Een ieder kan vanZelfsprekend zijn en stralen als een pauw. We zijn ons er alleen niet altijd van bewust hoe we daar komen. Maar als we het zijn, vanZelfsprekend, dan straalt het geluk uit al onze poriën en we voelen het, we weten het. We zien het aan de blik in de ogen van de ander, die oprechte interesse uitstraalt. We voelen ons verbonden met de ander, vanuit verbondenheid met onsZelf. Ons Zelf is grootser dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen.

Op zulke momenten is het alsof we overstromen; de woorden komen als vanZelf en vertellen onze waarheid, zonder pretentieusheid, in alle bescheidenheid.

We geven stem aan die waarheid, in alle helderheid. Onze stem klinkt welluidend en drukt een eigenheid uit zoals die bedoeld is; onze eigen-wijsheid.

Ik wens jou en mij het geluk dat onze vanZelfsprekendheid de ruimte krijgt die ze verdient. In alle verbondenheid.