Als kind al…

had ik iets met communiceren. Ja, ik praatte inderdaad graag… én het was meer! Het intrigeerde mij hoe mensen met elkaar communiceerden en vooral, wanneer dit moeilijk ging. Door bijvoorbeeld slechthorendheid. Ik besloot al op jonge leeftijd dat ik logopedist wilde worden, want dan kon ik mensen helpen met communiceren. Met het zich uiten. En toen al ging dat ‘zich uiten’ verder dan alleen spreken! Maar dat besefte ik toen nog niet.

Op mijn 22e  …

was ik logopedist en werkte jaren in verpleeghuizen en afasietrainingscentra. Ik behandelde en begeleidde mensen die door neurologische ziekten niet (goed) meer konden communiceren. Dit varieerde van bepaalde klanken niet meer goed kunnen uitspreken tot helemaal niet meer (verbaal, dat wil zeggen: via het gesproken woord) kunnen communiceren. Het kwam regelmatig voor dat verpleging en familie zich tot mij richtten wanneer ze er niet uitkwamen in de communicatie met degene die een ernstige afasie had. Ik was logopedist, dus ik zou de persoon wel kunnen begrijpen! Om te leren communiceren met mensen die via de taal nauwelijks nog iets konden begrijpen of duidelijk maken, heb ik geleerd al mijn zintuigen op scherp te zetten. De kleinste details in stemgeluid of gezichtsuitdrukking en lichaamstaal konden mij zeer essentiële informatie verschaffen! Mijn intuïtie kwam me hierbij goed van pas.

In de loop der jaren…

besefte ik meer en meer hoe ook karakter en persoonlijkheid de communicatie beïnvloedden. Ik ging me nog meer verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en de invloed op communiceren. Zo ben ik NLP- trainer geworden en geschoold in opstellingenwerk.

Een grote wens van mij was uitgekomen: ik had mijn eigen praktijk gestart waarin ik in de behandelingen de koppeling maakte tussen enerzijds de spreektechniek en anderzijds persoonlijke bewustwording.

Naast het beoefenen van logopedie ging ik mensen coachen bij hun Zelfrealisatie. Met mijn sterk ontwikkelde waarnemingsvermogen kon ik mensen spiegelen en bewust maken van hun gevoelens en gedachten en hoe deze hun Zelfrealisatie beïnvloedden, hun presentatie naar de buitenwereld.

 

Als een rode draad kwam het thema ‘jeZelf presenteren’ steeds terug in de gesprekken. Dit thema roept bij veel mensen interesse en ook spanning op. Feit is dat je jeZelf de hele dag door aan anderen presenteert. Enkele vragen die hier relevant zijn: ‘ken jij jeZelf ‘ en ‘hoe wil jij overkomen’ ?

Deze en andere vragen zijn aanleiding geweest voor het introduceren van de training ‘vanZelf spreken’ én voor het toevoegen van een sub-titel aan de naam Korbee Communicatie, vanZelfsprekend presenteren!

 

“Het vanZelfsprekend presenteren,

jeZelf presenteren vanuit jouw Zelf,

wens ik iedereen toe.”