06-42611333

Een gezellig avondje, of niet…

Een gezellig avondje, of niet… Kies jij voor je gelijk of voor je geluk?

Herken jij je hierin?

Stel dat je partner thuis het aanrecht niet netjes achter laat, als het diens beurt is om de vaat op te ruimen. Jullie zijn van mening dat het gezelliger is wanneer alles netjes is opgeruimd en jullie hebben samen afgesproken het netjes te houden.

Je zegt hem/haar wat je ervan vindt en geeft met klem aan “dat hij/zij het niet goed gedaan heeft”. Je vindt dat je in je recht staat, “want dit hebben jullie samen afgesproken. Dan moet hij/zij zich er aan houden ook!”

Je partner geeft als antwoord “dat het er prima uitziet toch zo”. En in diens optiek heeft hij/zij gelijk.

Jij, een treetje verder op de trap van irritatie, bent snel met je antwoord waarin je haarfijn uitlegt in welk opzicht hij/zij niet voldaan heeft aan jullie afspraak. Je vindt dat je in je recht staat.”

Je partner, inmiddels ook een paar treetjes verder op de trap van irritatie, zegt tegen je “dat je altijd zo zeurt, om niets!”

Je begrijpt het al: het wordt er niet gezelliger op…

Een volgende keer dat je in een soortgelijke situatie komt, kun je jeZelf eens afvragen: “Kies ik voor m’n gelijk of voor m’n geluk?“ Het antwoord op deze vraag kan zomaar bepalen of het een gezellig avondje wordt, of niet!